Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


31/8/07

Κυνηγείστε τους κυνηγούς !

Κυνηγείστε τους κυνηγούς ! Βρέ τί κακό είν' αυτό που έπαθα ο κακόμοιρος ο blog-ερίστας;

Πάλι θέμα για τους κυνηγούς μού έλαχε... Το τρίτο κατά σειρά!

Εμένα που είχα ξεκινήσει με τόσα όνειρα αυτό το blog. Να φυτεύω κάθε τόσο ποικίλα λουλούδια, όλων των αποχρώσεων... Να σχολιάζω άπαντα τα στραβά και τ' ανάποδα της πατρίδας μας, της...Γελλάς, όπως προσφυέστατα ονόμασε την εφημερίδα της η "zoi20.blogspot.com", να αραδιάζω τα δικά μου...

Τώρα πάλι για τους κυνηγούς, μού 'ρχεται να γράψω... Σαν νά 'ταν οι χειρότεροι εγκληματίες... Όχι, φυσικά που δεν είναι εγκληματίες... Εγκληματίες είναι και μάλιστα βιτσιόζοι, όχι όμως και οι χειρότεροι, μην τό παρατραβάμε! Η Ιστορία έχει σημειώσει πολύ χειρότερους εγκληματίες από τους κυνηγούς, όλα κι όλα!
Οι Αθηναίοι π.χ. του «Χρυσού» αιώνα, για τον οποίο, δήθεν, τρέχουν τα σάλια όλων των ελληναράδων (Liana, sorry...) ήταν πολύ μεγαλύτεροι εγκληματίες από τους κυνηγούς, αφού, μεταξύ άλλλων, εκτέλεσαν, κυριολεκτικά, κάτι χιλιάδες Μήλιους, στα «καλά του καθουμένου», διότι απλώς δεν ήθελαν να μπούν στη Συμμαχία...
Οι Ρωμαίοι επίσης, που ανά ΔΕΚΑ αιχμαλώτους σκότωναν τους ΕΝΝΙΑ κι άφηναν τον έναν ως μάρτυρα(*), για να τα μολογήσει στους δικούς του, ήταν πολύ μεγαλύτεροι εγκληματίες από τους κυνηγούς.
Κι ο Βασιλάκης ο δικός μας, ο Βουλγαροκτόνος καλέ, και η κομπανία του, που έφτιαχναν ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ με τα κομμένα κεφάλια των αιχμαλώτων(**), ήταν πολύ μεγαλύτεροι εγκληματίες από τους κυνηγούς, δεν σηκώνω αντίρρηση!
Τί να σάς θυμίσω παραπέρα;;; Γεμάτη είναι η Ιστορία από εγκληματίες ...Πολύ χειρότερους από τους κυνηγούς! Τί πάπες και πατριάρχες, που ευλογούσαν όπλα (καταρχή "χριστιανικά", φυσικά, αλλά κάτι φορές και ...αλλούτερα), τί νύχτες Βαρθολομαίου και Κρυστάλλων, τί...
Άσε καλλίτερα να μην αναφέρω ονόματα πρόσφατων εγκληματιών χειρότερων από τους κυνηγούς και πάθουν κάποιοι χριστιανισλαμαριστερομεσαιοδεξιοπιοταλιμπάν ιδεολογική κατάθλιψη...

Σάς κούρασα... Αλλά μού 'φυγε ένα βάρος... Δεν φοβάμαι πιά μήπως μέ κατηγορήσετε ως φανατικό αντικυνηγό.
Απλός φανατικός αντιεγκληματίας είμαι. Διαφέρει.

Το Υπουργείο Κυνηγίου (ονομάζεται και γεωργίας ή κάτι τέτοιο, είναι παραλλαγή όμως... όπως το Υπ. Δημ. Έργων τό λένε και ...περιβάλλοντος ή το Υπ. Αταξίας τό λένε "τάξεως", το Υπ. Σπατάλης τό λένε "οικονομίας" κλπ, όλα παραλλαγή είναι...) μού μπήκε στη μύτη χτές, όταν ανακοίνωσε ότι οι περιφερειακές υπηρεσίες του ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ το κυνήγι στα...καμμένα!

Μα τί λέτε βρέ ηλίθιοι;;; Υπάρχουν ζωάκια στα καμμένα για να κυνηγήσουν οι κυνηγοί;;;
Στα διπλανά, τα ΑΚΑΥΤΑ, πρέπει να απαγορευτεί η εν ψυχρώ εκτέλεση πουλιών και ζώων από τους βιτσιόζους «σπόρτσμεν»!!!
Στα ΑΚΑΥΤΑ, εκεί όπου κατάφυγε η πανίδα, όση πρόλαβε, των καμμένων, εκεί πρέπει να απαγορευτεί!

Ούστ! Ανίκανοι, λεχρίτες, απατεώνες, ηλίθιοι!
Ούστ! Ούστ! Ούστ! Ούστ! Ούστ! Ούστ! Ούστ! Ούστ! Ούστ!


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Υ.Τ.Α.: Πρός το (και) Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αποκαλούμενο


Σ.τ.Σ.
(*) Από κεί βγήκε ο όρος "απο-δεκα-τίζω", χτές το σκέφτηκα.
(**) Δεν τά 'πε κάνας ξένος. Μόνοι τους τα κατέγραφαν αυτά τα αίσχη. Ήταν ΚΑΙ καυχησιάρηδες, βλέπεις... Σαν τους κυνηγούς, καληώρα...

17/8/07

Τους κουμπάρους, τα λαμόγια ή τις ...λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις ; Ασυζητητί: Το κόμμα των κυνηγών!

Αφού η μέγιστη υπόσχεση της ΝΔ, η επανίδρυση του κράτους, η οποία, λέγεται, ότι τους έδωσε τη νίκη το 2004, εκπληρώθηκε πλήρως με την επανίδρυση της ...Αγροφυλακής απ' τον Πολύδωρα, δια της αποκατάστασης 1.000 (χιλίων) δικών μας παιδιών, παιδιών των κουμπάρων μας!, αδικημένων λόγω πτώσεως Μητσοτάκη το 1993, όσοι πελάτες είχαν ψηφίσει ΝΔ για τέτοιους λόγους το 2004 ΠΡΕΠΕΙ να την ξαναψηφίσουν!
Δεν σηκώνω κουβέντα!

Αφού η μέγιστη υπόσχεση του κ. Γ. Α. Παπανδρέου, να αλλάξει τα πάντα στο ΠΑΣΟΚ, εκπληρώθηκε πλήρως με την τοποθέτηση του εντελώς νέου και αδοκίμαστου, ικανώτατου όμως!, κ. Κ. Λαλιώτη επικεφαλής του εκλογικού μηχανισμού του κόμματος, ο οποίος θα μας κάνει να ξεχάσουμε την λαμπρή (για τα λαμόγια) 20ετή διακυβέρνηση της χώρας από το, μοναδικό στο είδος του, ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ή (σοσιαλ-ληστρικό κατ' άλλους, κακούς) κόμμα, όσοι πελάτες, λαμόγια και λοιποί συγγενείς, πράγματι ή εν δυνάμει..., είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ για τέτοιους λόγους το 2004 ΠΡΕΠΕΙ να το ξαναψηφίσουν!
Δεν σηκώνω κουβέντα!

Δεν συζητάμε για τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ. Αυτοί έτσι κι αλλοιώς «δαγκωτό» το ρίχνουν πάντα (κι από μιά άποψη, μπράβο τους για τη συνέπεια) έτσι θα κάνουν και τώρα. Γιαυτό το ποσοστό του είναι περίπου αναλλοίωτο, αν υπολογίσει κανείς και τη σχέση θανάτων/γεννήσεων εντός του κόμματος...

Τελικά, πλάκα-πλάκα, μόνο ο ΣΥΝ σημείωσε σοβαρή και πραγματική αλλαγή (προς το καλό του ή το κακό του, θα δούμε...) στο διάστημα αυτής της «4ετίας»: Από τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, με τις παγιωμένες αρχές και θέσεις και συνετό αλλά άνευρο αγώνα, στον Αλέκο Αλαβάνο, με αμφίσημες, κάποιες φορές, θέσεις και συμπεριφορές αλλά σκληρό αγωνιστή και "πεζοδρομιάρχη".

Το δούλευα καιρό μέσα μου. Τό 'χω αποφασίσει πιά!

Εγώ το κόμμα των κυνηγών θα ψηφίσω.

Διότι είναι το μόνο κόμμα που τα μέλη του έχουν έναν και πεντακάθαρο σοβαρό κοινωνικό στόχο: Να προστατεύουν το περιβάλλον και ειδικώτερα την άγρια πανίδα, τα πουλιά και τα άλλα ζωάκια του δάσους, των δασικών εκτάσεων (κατά τον συνταγματολόγο Βαγγ-Μπεν, τον Γ'), των θαμνωδών και των χερσολειβαδιακών τοιούτων αλλά και των λειμώνων και υγροτόπων για να μπορούν με την άνεσή τους να ικανοποιούν το αρχέγονο ανθρώπινο ένστικτο του αποκτείνειν, αναπαλλοτρίωτο ατομικό δικαίωμα που κακώς, κάκιστα, δεν έχει συμπεριληφθεί στη «χάρτα» του ΟΗΕ.

Περισσότερα, προϊούσης της προεκλογικής εκστρατείας.

Άπειρα λουλούδια θα φυτέψω!
(απειλή είναι αυτό, όχι υπόσχεση...)

14/8/07

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους»... ή «Τοιούτοι έπρεπον ημίν αρχιερείς»

14-8-07

Ο πρωθυπουργός, [μιμούμενος -πότε καλά, πότε κάκιστα- τον μέγιστο ...οικολόγο θείο του, ο οποίος, εκτός του ότι ξήλωσε (νύκτωρ) τα τραμ, το 1953 για να διευκολύνει τα Ι.Χ., και ανάπτυξε στο έπακρο το πολικτόνο -ίσως και ανθρωποκτόνο, ας μελετηθεί- "σύστημα" της αντιπαροχής, έλεγε κατά καιρούς διάφορες σοφίες, όπως το πασίγνωστο «έξω πάμε καλά», χωρίς να ζητάει συγγνώμην που για το «μέσα», όπου προφανώς ΔΕΝ πηγαίναμε καλά, υπεύθυνος ήταν ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ο ίδιος], εφεύρε εδώ και καιρό την εξόχως κενή περιεχομένου φράση «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους» για να επιδεικνύει την συνταγματικώς απόλυτη κυριαρχία του στην πολιτική μας ζωή. Kυριαρχία την οποία, για να είμαστε δίκαιοι, δεν την δημιούργησε αυτός αλλά την κληρονόμησε απ' τον αείμνηστο -καλώς ή κακώς- Αντρέα.

Λέγεται ότι θα μάς ...σβουρίξει τις εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου. Τού είχα στείλει προ τετραμήνου fax να τις κάνει το Μάϊο για να "γλιτώσει" αυτός μεν πανελλαδικές, μη εκτέλεση προϋπολογισμού, πυρκαγιές... κι εμείς μιά παρατεταμένη-καταστροφική προεκλογική περίοδο. Δεν μέ άκουσε τότε. Πάλι καλά που δεν θα επιμείνει, όπως φαίνεται στην εξάντληση της 4ετίας, διότι μόνον ...εμάς θα εξαντλούσε, ακόμα περισσότερο.

Ζούμε εντέλει στην πιό χαζοχαρούμενη "δυτική" Δημοκρατία. Διαφωνείτε;

Τοιούτοι έπρεπον ημίν αρχιερείς, που έλεγαν "εγώ" και οι λοιποί αρχαίοι σας πρόγονοι.
Εντάξει... σχεδόν πρόγονοι. Μην βλαστημάτε, μερικοί!

Φιλάκια.
Ατρεύς

10/8/07

Στους κυνηγούς η πιό ξεφτιλισμένη προεκλογική παροχή

Ως διακεκριμένο, σεμνόν και ταπεινόν, στέλεχος της προεκλογικής κυβερνήσεώς μας ο κ. Μπασιάκος, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης λέει, έκανε την πιό ξεφτιλισμένη προεκλογική παροχή. Όχι στους αγρότες. Άλλοι μεριμνούν γι αυτούς... Προς τους ανά την επικράτεια ντουφεκοκρατούντες «σπόρτσμεν» και "προστάτες του περιβάλλοντος", όπως ισχυρίζεται -με σοβαροφάνεια!, άκου να δεις...- το συλλογικό τους όργανο, στους κυνηγούς την έκανε ο απίθανος!

Ίσως να σκέφτηκε ότι, και αρκετοί είναι, κάπου 250.000 έγραψαν οι εφημερίδες, και λίγο μυαλό πρέπει να έχουν αφού το να σκοτώνουν ζωάκια για το βίτσιο τους νομίζουν ότι μπορούν να το περάσουν ως ...προστασία της φύσης, και όπλο κρατούν άρα μπορούν να ..."πείσουν" και κάποιους άλλους να ψηφίσουν ΝΔ...

Και είναι ξεφτιλισμένη η παροχή αυτή γιατί κατά μέσο όρο ο κ. υπουργός χάρισε σχεδόν ...10 (δέκα) ευρά σε κάθε κυνηγό!!!
Μείωσε τα τέλη για έκδοση ετήσιας άδειας κυνηγού κατά 8Ε την "νομαρχιακή" (από 9Ε σε 1Ε), κατά 11Ε την "περιφερειακή" (από 30Ε σε 19Ε) και κατά 10Ε την "επικρατείας" (από 50Ε σε 40Ε).

Τέτοια ξεφτίλα!

Εχθροί μου κυνηγοί, ο άνθρωπος σάς θεωρεί ηλίθιους, σκέτα "τσόφλια" νομίζει ότι είστε για να γελαστείτε με 10Ε !

Καταψηφίστε (τον και τους...) λοιπόν !!!

7/8/07

Τώρα πια μπορούμε να φυτεύουμε χωρίς άγχος!

Οι Αγροφύλακες του κ. Πολύδωρα, και μάλιστα όλοι δικά μας παιδιά, επιτυχόντα πρo ...14-ετίας στον σχετικό μητσοτακικό διαγωνισμό, θα προσέχουν ό,τι φυτεύουμε σαν τα μάτια τους!

Τότε και λόγω Σαμαρά και λόγω άδειων ταμείων ξέμειναν στον άσσο τα δικά μας παιδιά. Φαίνεται πως τώρα κάπου περίσσεψαν λεφτάκια (δικά μας λεφτά) και αρχικά ο Βουλγαράκης, ανεπιτυχώς, τώρα ο Βύρων, επιτυχώς λόγω των εκλογών που έρχονται, τά βόλεψε τα παιδάκια μας για να φυλάν τα λουλουδάκια μας.

Φυτεύσατε, φυτεύσατε, φυτεύσατε!
Οι Πολυδωρικοί Αγροπραίτορες αγρυπνούν!