Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


29/9/07

10 προτάσεις για την Στυλιανοϊστορία

Όπως σίγουρα πληροφορηθήκατε, ο ΝΕΟΣ υπουργός Παιδείας Στυλιανίδης, προφανώς με την έγκριση του ΠΑΛΙΟΥ πρωθυπουργού Καραμανλή(*), απόσυρε εντελώς το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού το οποίο είχε κάποιες αναφορές οι οποίες δεν άρεσαν στον κ. Καρατζαφέρη αλλά και στον κ. Χριστόδουλο, βεβαίως ούτε στον κ. Άνθιμο, πρώην Αλεξανδρουπόλεως και νύν Θεσσαλονίκης(**), ούτε στην κ. Λιάνα και στον κ. Παπαθεμελή.

Και ξαναδιανέμει τώρα το παλιό (το οποίο είχε χαρακτηριστεί ως εντελώς οπισθοδρομικό και ακατάλληλο για τα παιδιά, γιαυτό είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός για καινούριο...) μέχρις ότου συγγραφεί ένα άλλο νέο... Που να έχει την έγκριση των κ.κ. Καρατζαφέρη, Χριστόδουλου και Άνθιμου, τουλάχιστον. Τον Παπαθεμελή ποιός τον λογαριάζει πιά.

Σκέφτηκα λοιπόν πως καλό είναι να κάνω κι εγώ μερικές προτάσεις, παρότι δεν είμαι ιστορικός απλώς έχω διαβάσει μπόλικη Ιστορία, για να τίς έχει υπόψη του το υπουργείο και να φροντίσει να περιληφθούν στο νέο βιβλίο, ώστε αυτό να αρέσει σε μένα και τους ομοίους μου (δωδεκάθεους, παγανιστές, άθεους κλπ).

Ιδού οι 10 αυτές προτάσεις της Ιστορίας του Ελληνικού Γένους (όπως το εννοεί καθείς το γένος...), πολύ-πολύ σημαντικές, όπως άκοπα θα διαπιστώσετε:

1. Την περίοδο της Αθηναϊκής Συμμαχίας μαθεύτηκε ότι οι Μήλιοι είχαν παραβεί τον κανόνα «ένα παιδί ανά ζεύγος»(***) και δημιουργούσαν πρόβλημα υπερπληθυσμού. Για να αποτραπεί λοιπόν η κατά Μάλθους οικολογική καταστροφή, οι Αθηναίοι έστειλαν στρατό που έσφαξε κάπου 10.000 Μηλίους κι αποκατέστησε το πληθυσμιακό ισοζύγιο.

2. Ο Περικλής άλλωστε γιαυτό πήγαινε με την εταίρα Ασπασία κι όχι με την γυναίκα του: Για να μην γίνει αίτιος αύξησης του πληθυσμού. Είχε αρχές ο άνθρωπος.

3. Την περίοδο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας υπήρχε μεγάλη έλλειψη δομικών υλικών. Οπότε οι πιστοί χριστιανοί, εφαρμόζοντας τον κανόνα «ο έχων δύο χιτώνας κλπ...», ξεθεμελίωναν αρχαίους ναούς των δωδεκαθεϊστών και με τα υλικά έχτιζαν τα σπίτια τους. Υπάρχει σκέψη μάλιστα, οι μετα από 1.500 χρόνια απόγονοι των 12θεϊστών να ζητήσουν σχετική αποζημίωση με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ώστε να ξαναχτιστούν οι αρχαίοι ναοί και να ασκούν ανεμπόδιστα τη λατρεία των θεών που πιστεύουν, όπως απαιτείται από την Ευρωπαϊκή Συνθήκη ανεξιθρησκείας. Παρόμοιες κινήσεις αναπτύσσονται και στην Μιανμάρ, την Αίγυπτο, το Μεξικό, το Περού. Εκεί όμως δεν έχουν την Ε.Ε. να τους προστατεύει, θα δυσκολευτούν να πετύχουν κάτι ανάλογο.

4. Την περίοδο του Βουλγαροκτόνου ήταν πολύ trendy(****) να δημιουργούνται πυραμίδες για τον καλλωπισμό των στρατώνων. Τα σχετικά υλικά όμως ήταν σπάνια τότε. Ο πρακτικός αυτοκράτωρ λοιπόν διέταξε να κόβουν τα κεφάλια των νεκρών εχθρών και αιχμαλώτων και να φτιάχνουν μ' αυτά ωραίες πυραμίδες.

5. Την συνήθεια αυτή, το αδιάσπαστο Γένος των Ελλήνων την επανέλαβε το 1949. Έκοβαν τα κεφάλια των ομόφυλων εχθρών αλλά δεν έκαναν πυραμίδες πιά. Όπως με τα μάτια του είδε ο, 9χρονος τότε, υπογράφων (κολλητά ήταν το Σχολείο του) τα έβαζαν σε ωραίες οριζόντιες σειρές από μαδέρια, στηριγμένες στον μαντρότοιχο της Χωροφυλακής δίκην ραφιών.

6. Στο «ύστερο» Βυζάντιο, περί το 1200, έγινε της μόδας να αποχτάς ξένα αληθινά μάτια για να «μην σε πιάνει μάτι». Οπότε ένας Αλέξιος έβγαλε τα μάτια του αυτοκράτορα αδελφού του Ισαάκιου και τού πήρε και το θρόνο, αδελφικότατα και χριστιανικότατα.

7. Μεταφορικώς το ίδιο σχέδιο συνέλαβε προ 14ετίας και ένας σαγματοποιός, κάτι σαν Σελλάς ή Σαμαράς λεγόταν, εναντίον ενός πρωθυπουργού Τάκη Μητσικώστα (ή Κώστα Μητσιτάκη, αμφισβητείται...) αλλά δεν τού φτούρησε. Είχε ξεχάσει τον Αίσωπο:«Τον αμνόν εκτός μανδρίου, λύκος κατεσθίει». Τώρα που τού τόν θύμισαν, επανήλθε στο μαντρί.

8. Το 1922 οι Έλληνες είχαν αναπτύξει πολύ τον Περιπετειώδη Τουρισμό και, όταν έμαθαν ότι ο ποταμός Σαγγάριος ήταν ιδεώδης για rafting, οργάνωσαν εκστρατεία προς τα εκεί.Όμως οι αγράμματοι, ακαλλιέργητοι, άξεστοι, βάρβαροι, μητραλοίες Τούρκοι της περιοχής το πήραν στραβά το πράμμα και χράτς-χράτς έσκισαν τα φουσκωτά (περίπου όπως ο Σημίτης τα λάστιχα των τρακτέρ 80 χρόνια αργότερα) και βούλιαξε όλη η εκστρατεία...

9. Στη σύγχρονη εποχή υπήρξαν 3 μέγιστα εθνικά προβλήματα: Η προστασία της ακοής των Αθηναίων, η απελευθέρωση της Πόλης και η δίψα του θεσσαλικού κάμπου. Τα αντιμετώπισαν κατα σειράν οι εξής 3 εθνάρχες: Ο Κωνσταντίνος ο θείος, ο Κωνσταντίνος ο εξαδάκτυλος, ο Ανδρέας ο πλάνος.
Ο πρώτος ξήλωσε τις ράγες του απαισίως θορυβούντος τράμ, κάπου το 1953 . Ο δεύτερος, όπως έκοβε τη σαλάτα στο παλάτι, χράτς ! χώρισε στα δύο το μικρό του δαχτυλάκι. Θαύμα, θαύμα ! ανέκραξαν οι αυλικοί, έχουμε εξαδάκτυλο, θα πάρουμε την Πόλη! Αυτός δεν τούς πίστεψε όμως και αποσύρθηκε στο Λονδίνο, να κολλήσει το δαχτυλάκι του και να γίνει πάλι κανονικός πενταδάκτυλος. Ο τρίτος εξέτρεψε τον Αχελώο πεντέξη φορές (στα λόγια) για νά 'χουν νερό οι Θετταλοί να ποτίζουν το αζήτητο διεθνώς βαμπάκι και να εισπράττουν τις επιδοτήσεις της Ε.Ε.

10. Ανάμεσα 1942-45 οι Γερμανοί, που στρατοπέδευαν εδώ, μάζεψαν πολλούς Έλληνες Εβραίους, Τσιγγάνους και τα φυλακισμένα μέλη του ΚΚΕ, που τούς τά είχε παραδώσει η Εθνική ημών Κυβέρνησις Τσολάκογλου, και τούς έστειλαν στην πατρίδα τους για να δώσουν την ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ στο πρόβλημα της μεγάλης έλλειψης εργατικών χεριών, που αντιμετώπιζε τότε, ως εμπόλεμον κράτος, η Γερμανία.

Φιλάκια.
Ατρεύς

(*) Άλλα έλεγε προεκλογικά αλλά τότε δεν ήξερε ότι δεν θα ξαναεκλεγεί η Γιαννάκου. Αυτό θα πει αυτοδύναμος πρωθυπουργός... Άλλα να λές, άλλα να κάνεις. Έτσι δείχνεις την δύναμή σου στην πλέμπα!
(**) Κόντεψε να γίνει σχίσμα με το Πατριαρχείο για να έχει σίγουρη την μετάθεσή του στη νέα, πολύ πιό πλούσια προφανώς έδρα.
(***) Τώρα εφαρμόζεται στην Κίνα. Όλο εμάς αντιγράφουν όλοι, που να πάρει...
(****) Αν γραφεί «του συρμού» υπάρχει κίνδυνος να μην καταλάβουν τίποτα τα περισσότερα ελληνόπουλα...