Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


22/12/07

165.000 ευρά πρόστιμο στο Μαγγινέϊκο! Στην Πολεοδομία δεν θα επιβληθεί ποινή;;;


165.000 ευρά πρόστιμο επέβαλε η πολεοδομία Αττικής στη σύζυγο του κ. Μαγγίνα (επ' ονόματί της είχε βγεί η άδεια) διότι έχτισε βίλλα αντί αναψυκτηρίου και για μερικές ακόμα παραβάσεις του ΓΟΚ.
Σωστά.
Όμως οι εφημερίδες γράφουν ότι στην ίδια περιοχή έχουν χτιστεί ένα σωρό βίλλες με άδεια αναψυκτηρίου... Ήταν φαίνεται το «τρέχον» κόλπο εκεί. Όλες οι άδειες "αναψυκτηρίων" από την ίδια Πολεοδομία. Έπηξαν οι υπώρειες του Υμηττού από αναψυκτήρια.

Απλό το ερώτημα: Κανένας μηχανικός αυτής της Πολεοδομίας δεν σκέφτηκε ότι κάπως πολλά αναψυκτήρια χτίζονταν στην περιοχή;
Κανένας;

Να απολυθούν ΟΛΟΙ, ως απολύτως ανίκανοι για τη δουλειά που πληρώνονται!

Το ΤΕΕ τί θα κάνει; Δεν πρέπει να τούς περάσει από Πειθαρχικό Συμβούλιο;

Ή μήπως όλοι ξέρανε τί γίνονταν και, επειδή «τά πιάνανε», έκαναν πως δεν καταλάβαιναν;;;

Οπότε και πρέπει να απολυθούν ΟΛΟΙ, και, όσων ελεγχεί το "πόθεν έσχες" τους και βρεθούν πιό πλούσιοι από ότι δικαιολογεί ο μισθός τους και τα όποια νόμιμα έσοδά τους, να πάνε και ολίγον φυλακή. Δεν βλάφτει... (την κοινωνία).

15/12/07

ΦOBIKH KOINΩNIA

Όποια κι αν είναι η άποψή σας για το ασφαλιστικό (να μείνει ως έχει, αρκεί να εισπραχτούν τα οφειλόμενα, να αλλάξει άρδην προς το ελευθεραγορίστικο, ώστε να πεθαίνουν νωρίτερα οι γέροι και να μην μάς κοστίζουν, ή να εργαζόμαστε μέχρι να πεθάνουμε, όπως διαλαλεί ο Ναπολέων, ώστε να καταργηθεί η έννοια του συνταξιούχου, του «απόμαχου», και να εξυψωθεί η εργασία είτε ακόμα κάποια άλλη άποψη) σάς καλώ να σκεφτείτε σε τί είδους ΦΟΒΙΚΗ κοινωνία καταντήσαμε να ζούμε όταν πέντε κλάδοι εργαζομένων, και μάλιστα επιστημονικοί, δεν μπορούν «να τά βρούν» και να ενοποιήσουν τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Ξεσηκώθηκαν (και απεργούν μάλιστα ομαδικά) γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί κ.ά. ενάντια στην κυβερνητική πρόθεση να ενοποιηθούν τα ταμεία τους (ως πρόβα τζενεράλε για την ενοποίηση καθ΄ομάδας και των υπόλοιπων 150...) με στόχο να μειωθεί το κόστος λειτουργίας τους.

Δεν ανήκω στην φιλοκυβερνητική πτέρυγα ούτε κάν εμπιστεύομαι/υπερασπίζομαι την παρούσα κυβέρνηση, που θα μείνει στην Ιστορία για την πλήρη απραξία της και την ανικανότητά της κατ' άλλους. Όμως η ιδέα της συγχώνευσης των ταμείων είναι καταρχή σωστή. Άλλωστε συζητείται πολλά χρόνια τώρα και επί ΠΑΣΟΚ έγιναν κάμποσες συγχωνεύσεις ασφαλιστικών ταμείων, χωρίς να προκληθούν σοβαρές αντιδράσεις.

Γιατί λοιπόν γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και άλλοι επιστημονικοί κλάδοι αντιδρούν στη συγχώνευση τόσο έντονα τώρα; Κι αν πείς ότι το ΤΕΕ (των μηχανικών) έχει γενικά αντικυβερνητική στάση (ο πρόεδρος του είναι του "Συνασπισμού") τί να πείς για τον ΔΣΑ (δικηγόροι) ή τον ΙΣΑ (γιατροί) που έχουν φιλοκυβερνητικές διοικήσεις;;;

Απλώς φοβούνται. Ο ένας κλάδος τον άλλο. Αλλοιώς, από χρόνια θα είχαν συστήσει μόνοι τους, επιστήμονες άνθρωποι, μια ομάδα εργασίας να μελετήσει το ΠΩΣ πρέπει να γίνει η συγχώνευση και μετά να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ στην όποια κυβέρνηση τη λύση τους.

Όχι να απεργούν για να μην γίνει. Και να μείνει καθένας κλεισμένος στο καβούκι του ανεξαρτήτως κόστους. Επιστήμονες άνθρωποι...