Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


29/10/08

Το πολύ το κυριαλέϊσον, το βαριέται κι ο λαός.

«Θα κάνω, θα ράνω, θα βήξω, θα μπήξω»...
* Μάς έχει πρήξει ο κ. Καραμανλής με την χρήση του ενικού αριθμού στους λόγους που εκφωνεί δώθε-κείθε...
Ίσως γιατί τον έχουν πείσει κάποιοι {προφανέστατα ηλίθιοι} "image makers" ότι μ' αυτόν τον τρόπο θα διαμορφώσει ό,τι δεν διαθέτει: Ηγετική φυσιογνωμία...[1]
Ίσως γιατί απλώς θέλει να μην ξεχνάμε ότι «ενός ανδρός αρχή»[2] έχουμε και ΟΧΙ δημοκρατία...
* Και αφού μάς αφήσε ενεούς στην ΔΕΘ με την ανόητη υποστήριξη {του νομίμως μεν πλήν όμως ανηθίκως πλουτίζοντος} Βουλγαράκη , φρόντισε να τον ...παραιτήσει λίγες μέρες μετά, μπας και αποφύγει ο ίδιος την λαϊκή κατακραυγή και συγκρατήσει τα ποσοστά δημοφιλίας του, που έπεφταν ελέυθερα...
Την ίδια ...«τεχνική» ακολούθησε και πρόσφατα με τον "εξ απορρήτων" του, τον {υπόπτων επιδιώξεων "πνευματικόν" έχοντα} Ρουσσόπουλο. Υποστήριξη διά το θεαθήναι και αποδοχή παραίτησης μετά από λίγο.
* Πέρσυ είχε κάνει πρόωρες εκλογές για τον ...εθνικό λόγο να συνταχθεί ο "δύσκολος" προϋπολογισμός του 2008. Του οποίου η εφαρμογή έχει εντελώς καταρρεύσει και στο σκέλος των εξόδων και στο των εσόδων... Ομολογημένα πιά από τον ίδιο τον ..."τσάρο" της Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη.
Ο οποίος, αν και πέφτει από γκάφα σε αποτυχία και τούμπαλιν, αν και φέτος παίρνει μέτρα που αναιρούν τα περσυνά, προπέρσυνα κλπ, αν και άλλα {λέει ότι} πιστεύει ως ντούρος νεοφιλελεύθερος και άλλα κάνει, παραμένει ακλόνητος στη θέση του.
Ίσως μέχρι «να πουν» του κ. Καραμανλή ότι πρέπει να τον "κλαδέψει" και αυτόν, μπας και περισωθεί ο ίδιος...

Κάποτε είχαμε ακούσει το ατυχέστατο
Καραμανλής ή τάνκς
τώρα βλέπουμε το
Καραμανλής, η νούλα.
ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
Το δεύτερο «η» ΔΕΝ είναι διαζευκτικό!

- - - - - - -
[1] Παραπλήσιοι ηλίθιοι πρέπει να συμβούλευαν τον κ. Γ. Παπανδρέου να επιτίθεται ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ στον κ. Καραμανλή για να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ τους στις δημοσκοπήσεις. Και μονίμως μεγάλωνε η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΚΑΚ-ΓΑΠ. Όταν έρριξε τους τόνους και είπε δυό-τρία πράμματα γενικού ενδιαφέροντος {άσχετα πώς τα κρίνει κανείς...} το κλίμα άλλαξε.
[2] Κατασκευασμένη πάντως από τον θείο του και τον Ανδρέα, όχι από τον ίδιο.
Αυτός, όπως και ο κ. Σημίτης πιό πριν, απλώς εκμεταλλεύεται ό,τι "κληρονόμησε".