Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


22/12/09

Τί έγινε στην København ?

Σίγουρα θα αναρωτιέστε.
Δεν γίνεται να μην αναρωτιέστε!
Διότι ήταν τόσα τα άρθρα, τα ρεπορτάζ, οι παρουσιάσεις, οι συνεντεύξεις, τα ντοκυμαντέρ, τα σχόλια που... αποκλείεται να μην ζαλιστήκατε.
Κι αν πάντως κάποιες/-οι από σάς καταφέρατε να ανακαλύψετε ποιό ήταν το "μήνυμα" της Κοπεν-χάγης, όπως έχει εξελληνιστεί το όνομα της πρωτεύουσας της Δανίας, «τί βγήκε» δηλαδή από την παγκόσμια συνάντηση αρχηγών κρατών που έγινε εκεί για την κλιματική αλλαγή στον πλανήτη Γή, τότε θα είστε πολύ εγω'ί'στριες/εγωϊστές, αν δεν μάς τό πείτε.

Προσωπικά, αφού κατανάλωσα μπόλικους καφέδες, καθώς και μερικές ασπιρίνες, ξαναδιαβάζοντας διάφορα αποκόμματα εφημερίδων και περιοδικών που κράτησα, ...ου μην αλλά και ηλεκτρονικά αρχεία που επίσης κράτησα, σε ένα μόνο σίγουρο συμπέρασμα κατάληξα, το οποίο βέβαια θα τό πώ και σε σάς για να μην μέ πείτε κρυψίνοα, μοναχοφάη ή απλά εγωϊστή.

Στην København[*] οι ...σοφοί μας αρχηγοί κρατών μετά από εμπεριστατωμένες -αν και πολλές φορές αντικρουόμενες- αναλύσεις και εισηγήσεις κατάφεραν να συμφωνήσουν να ανακηρυχθεί ως πρωταθλήτρια, ως ηρω'ί'δα θα μπορούσα να πώ, της διεθνούς πολιτικής σκηνής η μικρόνοια.
Ακριβώς αυτό!
H μικρόνοια!
H μικρόνοια!
H μικρόνοια!
H μικρόνοια!
H μικρόνοια!
πρωταθλήτρια της διεθνούς πολιτικής σκηνής!

Ό,τι άλλο και να διαβάσετε ή ακούσετε είτε κάποιο ξεπουλημένο παπαγαλάκι τό γράφει/τό λέει είτε προϊόν επιπολαιότητας θα είναι.
- - - - - - - - - - - -
[*] Απλοελληνιστί: Λιμήν εμπορίου...