Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


28/7/12

♪"Rule! ...dope rule!"♬

Τα αγγλικά μου δεν είναι πολύ καλά... χειρότερα μάλλον και από του Τσίπρα είναι... κι έτσι δεν κατάλαβα καλά αν η χορωδία που τραγούδησε τον εθνικό ύμνο της Αγγλίας χτές έλεγε τον ...εκσυγρονισμένο στίχο, που έβαλα ως τίτλο, ή τον «κλασσικό» "Rule! Brittania, rule!"
Εντυπωσιακή πάντως η τελετή έναρξης. Και φαντασία είχε και ολίγον από ειρήνη(*) ψιλοέδειχνε και πολύν κόσμο μάζεψε (ως και το βασιλεύον ...κούσιαλο την λάμπρυνε) και πολλά λεφτά στοίχισε...
Ας πάει και το παλιάμπελο όμως για την ανά τετραετία γιορτή της ντόπας...
Αν τυχόν ξενίζεστε από αυτά, κάντε τον κόπο να πάτε σε άλλη ανάρτησή μου, τον Απρίλιο του 2008, και θα δείτε τί έλεγαν (με αφορμή την αποκάλυψη κυκλώματος προώθησης παράνομων ουσιών σε αθλητές στο οποίο συμμετείχε και ο "πολύς" Ιακώβου της άρσης βαρών) σε εκπομπή της ΕΡΤ-3 κάποιοι πολύ ειδικότεροι και πολύ πιο «μέσα στα πράγματα» από εμένα.
Να σάς δώσω μιά μικρή "πρόγευση":
Μιά ολυμπιονίκης κυρία το είπε "νέτα-σκέτα":
«ΔΕΝ ΣΠΑΣ ΡΕΚΟΡ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ».
Βοήθειά μας το "αρχαίο πνεύμα αθάνατο»...
- - - - - - - - - - - -
(*) O έλληνας εκφωνητής έκανε το ....κλασσικό λάθος να μπερδέψει το σήμα της κίνησης "Μπέρτραντ Ράσελ" για τον ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ ως σήμα για την ειρήνη. Που βέβαια δεν ταυτίζονται ως νόημα... Για όσους τυχόν δεν ξέρουν εξηγώ: Το γνωστο κυκλικό σήμα με μιά κατακόρυφη διάμετρο και δύο ακτίνες λοξές προς τα κάτω, αριστερά και δεξιά της, παριστάνει έναν ναύτη που στέλνει με τις σημαίες του το γράμμα "D" {disarmament}.