Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


17/7/08

Αι εν Ελλάδι Μειονότητες

Συγκλονισμένος από την πρόσφατη επιστολή του γνήσιου τέκνου του {και μεγάλου επονομαζόμενου, πλην ολίγον γυναικωτού, λέγεται} στρατηλάτη Αλεξάνδρου, με την οποία διεκδικεί στην ουσία την υπό ελληνική κατοχή νότια Μακεδονία ή Μακεδονία του Αιγαίου, ως πρώτο βήμα για την εν καιρώ διεκδίκηση ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ επικράτειας του στρατηλάτη, που τώρα κατέχεται από Αιγύπτιους, Τούρκους, Κούρδους, Πέρσες, Άραβες, Σύρους, Βαβυλώνιους, Ισραηλίτες, Πακιστανούς και Αφγανούς, αναδίφησα τα ιστορικά αρχεία και να τα ευρήματά μου.

Το κυριώτερο που με απασχόλησε ήταν η εξήγηση του φαινομένου να ισχυρίζονται κάποιοι Σλάβοι, που ήρθαν στον τωρινό τόπο τους κάπου 1000 (χίλια) χρόνια αργότερα, ότι είναι γνήσιοι απόγονοι του στρατηλάτη Αλέξανδρου και των συντοπιτών του.
Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι οι αλεξανδρομακεδόνες, που έφτασαν κατακτώντας έως τα βάθη της Ασίας, επιμίχθηκαν εκεί με τους ντόπιους λαούς, μεταξύ των οποίων ΚΑΙ οι Σλάβοι φτιάχνοντας ΕΚΕΙ, στα βάθη της Ασίας, το, ξεχωριστό, σλαβομακεδονικό έθνος.
Έτσι λοιπόν μετά από 1000 χρόνια (κάπου το 650 μ.Χ.) στα σλαβικά φύλα που ξεκίνησαν από τα βάθη της Ασίας για να έρθουν δυτικότερα σε πιό εύφορα εδάφη, στην Ευρώπη, περιλαμβάνονταν και το σλαβομακεδονικό. Το οποίο, φυσιολογικά, εγκαταστάθηκε νοτιότερα από όλα τα άλλα, κοντά στην γενέτειρα του προ χιλιετίας γεννήτορά τους στρατηλάτη. Κάποια περίοδο μάλιστα, εκμεταλλευόμενοι το βυζαντινό μπάχαλο ροβόλησαν και πολύ νοτιότερα. Γιαυτό έχουμε τοπωνύμια που λήγουν σε -οβο και -ιτσα, όπως Μέτσοβο, Τέρροβο, Κόνιτσα, Ντραμπάτοβα, Τοπόλιτσα κλπ ή άλλα με ευθεία σλάβικη αναφορά όπως "Σέρβια", "Σερβιανά", "Σερβωτά" κ.ά.

Ύστερα κάθισα και κατάγραψα τις υπόλοιπες Μειονότητες, που διακρίνονται από τους έλληνες λόγω γλώσσας, ή/και θρησκείας, ή/και καταγωγής ή/και απλώς συνηθειών, ηθών και εθίμων.
Έχουμε και λέμε:
1. Ποντιακή Μειονότης. Καταλαβαίνετε "χριστό", όταν μιλάνε μεταξύ τους;
2. Κρητική Μειονότης. Ομοίως ως άνω. Αν οι Ζωνιανοί άργησαν λίγο να ιδρύσουν το δικό τους «κράτος εν κράτει», δεν είναι σοβαρό αντεπιχείρημα.
3. Σαρακινική Μειονότης. Εκτός που υπάρχουν χωριά, νησιά και τοπωνύμια "Σαρακίνικο", "Σαρακηνό", "Σαρακίνα", "Σαρακηνάδο" δεν έχετε παρατηρήσει ότι οι Δωδεκανήσιοι, οι Σαμιώτες κ.ά. είναι αισθητά μαυρειδερότεροι;
4. Αρβανιτομεσογαιακή Μειονότης. Έ! αυτήν την ξέρει ακόμα κι ο Μπερίσα. Βγάζουν πολύ ωραία κρασιά.
5. Βλαχική Μειονότης (με πολλές υποδιαιρέσεις όπως Μπουρτζόβλαχοι, Καράβλαχοι, Αρβανιτόβλαχοι κ.ά., μην το ψάχνετε). Μόνο αν ξέρετε ρουμάνικα μπορείτε να συνεννοηθείτε. Το «αρβανιτοβλάχικο» όμως εγώ τό χορεύω! Είναι πολύ ωραία μελωδία. Άμα πέσετε σε κάναν Χαλκιά, Πετρολούκα, Σιάτρα, παραγγείλτε το!
6. Σαρακατσιανική Μειονότης. Και μόνον η παρουσία του κ. Σουφλιά είναι επαρκής απόδειξη ότι πρόκειται για ξεχωριστή μειονότητα, μην σού πώ και έθνος.
7. Κερκυραϊκή Μειονότης. Ρωτείστε την κα. Γκερέκου.
8. Πελασγική Μειονότης. Ολόκληρο μεγαλοχώρι, μετά περιχώρων, υπάρχει. Είχε ξεπαστρέψει πολλούς ο προ-προ-...προπάππος μου ο Ατρέας, όταν επέδραμε πριν 3.500 χρόνια, αλλά περίσσεψαν, ως φαίνεται, κάμποσοι Πελασγοί.
9. Θεσσαλική Μειονότης. Ρωτείστε τον Λαζόπουλο για περισσότερα, όμως πρέπει να τους εκδιώξουμε το ταχύτερο: Αντί να τους «πίνουμε το αίμα» εμείς, μας πίνουν αυτοί όλο το νερό!
10. Γκαγκαρική Μειονότης. Οι εις και περί την Γαργαρέττα οικούντες. Έχουν υποστεί μεγάλη αλλοτρίωση λογω επιμιξίας, κρατάν ακόμα όμως...
11. Αναφέρω συνοπτικά και τις υπόλοιπες πασίγνωστες μειονότητες: Μουσουλμανική, Πομακική, Πακιστανική, Αλβανική, Μανωλαδική, Δωδεκαθεϊστική, Ρωμαιοκαθολική, Εβραϊκή, Κουρδική, Νιγηριανή... Και βέβαια την γενεσιουργό αυτού του άρθρου μου, την Μακεδονική.
----------
Υ.Γ.
Το ότι στην επίσημη (του Ελληνικού Κράτους) απογραφή το 1925 αναφέρεται, διακριτά, η "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" ως γλώσσα {έτσι: Σκέτα «μακεδονική», όχι «σλαβομακεδονική»...} με καταμετρημένους κάπου 25.000 ομιλούντες, σάς λέει τίποτα;;;

Αυτά πληρώνουμε τώρα... Και τον ελληναρά Σαμαρά, βεβαίως, βεβαίως...

10/7/08

Πώς πάν τα μπάνια; Καλά;;;

# Ψυχοπαθής, προδιαπιστωμένος!, ΕΛΑΣίτης αστυνόμος {οπλοφορώντας βεβαίως, πώς να πρόσβαλαν τον ...ανδρισμό του, αφαιρώντας του το όπλο;;;} κατέβαινε στην Αθήνα να σκοτώσει την κουνιάδα του.
Και έκλεισαν ...επί 3 ώρες! ...την εθνική στην Μαλακάσα! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ όλων των υπόλοιπων δυστυχών "υπηκόων" της ΕΛΑΣ... Έ! καί; Δικιά τους είναι η Εθνική Οδός, ό,τι θέλουν τήν κάνουν.
Τούς τό 'χε πεί άλλωστε ο Μητσοτάκης: «Εσείς είστε το κράτος!», δεν τό 'χε πεί;;;
Γειά σου Χηνοφώτη, ανυπέρβλητε!

# Ο κ. Αθανασίου, ο Εισαγγελέας, έκλεισε {άρον-άρον, λέγεται, εμείς δεν τό πιστεύουμε...} την προανάκριση για το κολοσσιαίο σκάνδαλο δωροδοκίας ΚΑΙ των δύο κομμάτων «εξουσίας» ΚΑΙ ατομικά στελεχών τους ΧΩΡΙΣ να απαγγείλει κατηγορίες, παρολονότι κάποιοι από αυτούς ομολόγησαν την δωροληψία και οι της SIEMENS την δωροδοκία!

# Η Τζέκου αποφυλακίστηκε, αφού έκατσε μήνες μέσα γιατί εκβίαζε έναν, προφανώς διεφθαρμένο, μεγαλοπαράγοντα γκόμενό της, όμως ο Τσουκάτος ΔΕΝ προφυλακίστηκε, άν και ομολόγησε ωμά ότι «τά 'πιασε» από την SIEMENS. Το άν και πόσα κράτησε για "πάρτη του" είναι βέβαια εντελώς αδιάφορο... Όμως η «τυφλή» έκρινε αλλοιώς. Μήπως εκτός από μάτια δεν έχει και κρίση;;;

#Ο Κούγιας τον πούλησε τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ! Μην πείτε «καί τί μάς νοιάζει», διότι:
1. Πρίν λίγες μέρες διαρήγνυε τα ιμάτιά του, ότι «τον ...αγαπάει πολύ και δεν θα τό κάνει» και με τις γελοιότητές του αυτές μάς είχαν πρήξει τα δελτία ειδήσεων, ακόμα και εφημερίδων/καναλιών/ραδιοσταθμών, που θεωρούνται «σοβαρά». Αυτό μάς νοιάζει.
2. Ο Δικηγορικός του Σύλλογος τού επιτρέπει ακόμα να δικηγορεί;;; Παρότι έχει γράψει στα παλιά του παπούτσια κάθε έννοια δικαίου και σοβαρότητας;;; Αυτό μάς νοιάζει ΠΟΛΥ, γιατί σημαίνει πολλά!

# Ο Πέτρος Ευθυμίου δήλωσε ότι πρέπει να ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ τη χώρα
{χειροκροτήματα} για να την ξανανοίξουμε αλλοιώς {ξαναχειροκροτήματα}.
Άχ! πού 'σαι νιότη πούλεγες... Θυμάστε την «Σοσιαλιστική Πορεία»; Εφημερίδα και κόμμα; ΕΣΥ ΠΕΤΡΟ ΤΗΝ ΘΥΜΑΣΑΙ;;;

# Η SIEMENS θα απολύσει κάπου είκοσι χιλιάδες υπαλλήλους, δήλωσε ο τωρινός της Πρόεδρος, διότι της επιβλήθηκε 200 εκατομμύρια ευρά πρόστιμο, θα πληρώσει άλλα 200 εκατομμύρια ευρά σε πρόσθετους φόρους, έχει ξοδέψει άλλα 100 εκατομμύρια ευρά σε αμοιβές δικηγόρων {!!!} και πιθανολογεί μείωση των εργασιών της λόγω της δυσφήμισης που υπέστη. Αυτά ο Πρόεδρος της μιζοεταιρείας...
Και μην ξεσηκωθεί καμμιά ...εργατοκυρία, γερμανίς ή ετέρα, και διαμαρτυρηθεί! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να απολυθούν οι, πολλοί, μεγαλοδιευθυντάδες που δωροδοκώντας εξασφάλιζαν πωλήσεις... Υπαλληλάκοι απολύονται. Είναι νόμος της ...«ελεύθερης» αγοράς, στην οποία καμμιά τέτοια κυρία δεν είδα να έχει εναντιωθεί.

# Το φοβερό και τρομερό «ΣΔΟΕ» αρκούντως γαλαζωπό τώρα, ΔΕΝ θα επιδράμει επί των οικονομικών των κομμάτων;;; Γιά να ελέγξει π.χ. αν το τάδε ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ έχει εκδώσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ τιμολόγιο για τα εκατομμύρια γιγαντοαφίσσες του τάδε κόμματος ή μήπως για καμμιά ...χιλιάδα;;;
Μπάαααααα... Δεν ευκαιρούν για τέτοια... Κάποιος κατάγγειλε ότι σε κάποιο νησί κάποιο μινι-μάρκετ πούλησε ένα μπουκάλι νερό προς 0.80 ευρά αντί 0.50 ευρά και τρέχουν όλοι να εντοπίσουν τον εγκληματία.

# ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ οι πολύτεκνοι, έτσι είπαν κάποια κανάλια, από τις, μεγάλες, διπλάσιες του πληθωρισμού, ΑΥΞΗΣΕΙΣ της ΔΕΗ...
Κερδισμένοι χμ... Μήπως απλώς λιγότερο χαμένοι; Τα ΜΜΕ {Μέσα Μαλάκυνσης Εγκεφάλου} θεωρούν ότι ΠΑΝΤΑ μπορούν να μάς κοροϊδεύουν...

# Πώς πάν τα μπάνια; Καλά;;;