Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


19/3/08

"Πότ-πουρί"... και μιά εξαγγελία

Μετά από μιά ...μακρυούτσικη αποχή από το «άθλημα» του ...ποσταρίσματος, όχι δεν είχα πάει στο ελβετικό σαλέ μου για σκί, ούτε σκί ξέρω, ούτε σαλέ έχω, νομίζω ότι ένα "πότ-πουρί", σχόλια σκόρπια, είναι ό,τι πρέπει για μιά ομαλή επανασύνδεση με την "μπλογκ-ο-παρέα".
Να καταγράψω τους τίτλους: 1. Απεργίες και καταλήψεις 2. Aνοχή - απαίτηση 3. Συμβάσεις συμβίωσης 4. Όνομα και αλυτρωτισμός FYROM 5. Η πιό πλούσια γλώσσα.

1. Απεργίες και καταλήψεις
Όταν κάνουν, λέμε όταν..., κατάληψη σε ένα ιδιωτικό εργοστάσιο οι απεργοί και σταματούν την λειτουργία του, είναι βέβαια ένα ακρότατο μέσο πάλης για τα όποια δίκια τους, όμως, παρά όποιες αντιρρήσεις, μπορούμε να το δούμε θεμελιωμένο στο ότι με τον ιδρώτα τους (και όποιων προηγούμενων εργαζόμενων στήθηκε αυτό το εργοστάσιο, είναι κατά κάποιο τρόπο ιδιοκτησία τους.
Η κατάληψη όμως Δημόσιων Εργοστασίων ΔΕΝ εμπίπτει στην ίδια λογική. H υπεραξία των Δ.Ε. δημιουργείται ΚΥΡΙΩΣ από τις εισφορές ΟΛΩΝ των πολιτών, από όσα πληρώνουν μέσω των λογαριασμών, τελών κλπ. που βέβαια δεν είναι "ακριβώς" το πόσο στοιχίζει το ρεύμα, το νερό, η απόσυρση των σκουπιδιών αλλά και οι επενδύσεις, οι βελτιώσεις κλπ.
Διαφωνεί κάνας ορθόδοξος μαρξιστής;;;


2. Aνοχή - απαίτηση
Δίνουμε την συγγνώμη για να την απαιτήσουμε. Συγχωράμε τα λάθη ή τις ιδιοτελείς πράξεις των άλλων για να μπορούμε να απαιτούμε συγχώρεση για τά και τίς δικές μας...
Και με το βολικώτατο {και τόσο, μα τόσο πολύ, διαστρεβλωμένο...} «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω», ...αυτοσυγχωρούμε τον εαυτό μας και ...ξαπλώνουμε στον καναπέ.
Η ζωή όμως είναι ΕΞΩ, όχι στον καναπέ, στον "κοσμούλη" μας...


3. Συμβάσεις συμβίωσης
Όχι ΔΕΝ θα ασχοληθώ με τις θρασύτατες (στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σκοινί, κ. Άνθιμε, με τήν «κάθαρση» τί έγινε;;; Καθαρίσατε;;;) ανοησίες του Σεβασμιώτατου -πλουσίας- Θεσσαλονίκης (εκ μεταθέσεως...) πρώην -φτωχής- Αλεξανδρουπόλεως και εθνοκαπηλοπροβοκάτορα!
Μιά στατιστική που διάβασα θα αναφέρω μόνον: Οι διαλυόμενοι γάμοι είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ίσοι σε ποσοστό και στις 2 "κατηγορίες" γάμων, θρησκευτικούς και πολιτικούς.
Άρα όλες οι μπούρδες ότι η θρησκεία ...προστατεύει τη σύζευξη, τις οικογένειες για ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΣΚΟΠΟ εκτοξεύονται...
Βρές το και πάρτο!


4. Όνομα και αλυτρωτισμός FYROM
Το όνομα, το όνομα, το όνομα... Για τα αλυτρωτικού περιεχομένου άρθρα του Συντάγματος της ΠΓΔΜ δεν ακούγεται άχνα... Γι' αυτά που λένε ότι θα απελευθερώσουν και θα ενσωματώσουν την ...υπόλοιπη Μακεδονία «τους»...
Κάποιοι μάς δουλεύουν άγρια, νομίζω.
Άχ!, ρε κ(*)λόπαιδο Σαμαρά, τί μάς έκανες! Πού 'ναι το "πακέτο Πινέϊρο", που απόρριψες προ 15ετίας, μπρέ άφθαστε πολιτικέ;;; Έφτιάξες κόμμα βέβαια κι εσύ μετά... Δεν είναι λίγο πράμμα, νέο παιδί με δικό του κόμμα... Το πακέτο όμως;;; Πού 'ναι το "πακέτο Πινέϊρο";;;
--------
(*) Συμπληρώστε κατά βούλησιν το φωνήεν ή την δίφθογγο που σάς πάει καλλίτερα...


5. Η πιό πλούσια γλώσσα...
Την ιδέα τήν πήρα από ένα μπλόγκ, που αγωνίζεται να ...αριστερέψει την Αριστερά:
Όταν αναφέρεται στο κεφάλαιο, ως περιουσία, χρήμα {capital} τό γράφει έτσι, απλά. Όταν όμως αναφέρεται σε κεφάλαιο βιβλίου {chapter}, το γράφει μέσα σε εισαγωγικά, "κεφάλαιο", για να μην προκαλείται σύγχυση...
Είναι ή δεν είναι μπαρούφα ότι η ελληνική είναι η ΠΙΟ πλούσια γλώσσα;;; Όχι ότι είναι φτωχή, δηλαδή, αλλά ας πάψουν να μάς πρήζουν οι εθνοκάπηλοι...


KAI H EΞΑΓΓΕΛΙΑ
Εξαγγελία με σκοπό την αναζήτηση βοήθειας. Αναθεώρηση του συντάγματος είχε προωθήσει ο κ. Καραμανλής, την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης, που «κατάληξε» στις μάχες για το άρθρο 16.
Αναθεώρηση που συνεχίζεται και τώρα ως διαδικασία.
Είναι μια διαδεδομένη, αλλά λαθεμένη κατά την αντίληψή μου, εντύπωση ότι το Σύνταγμα είναι αντικείμενο ασχολίας των δικηγόρων... Νόμος είναι, σίγουρα. Και ως τέτοιος υπάγεται στη νομική "σφαίρα". Όμως το Σύνταγμα ως θεμελιώδης Νόμος ενός κράτους ρυθμίζει αδρά τη συγκρότηση της πολιτείας κυρίως όμως δικαιώματα και της υποχρεώσεις των πολιτών, άρα όχι μόνο διακαιούται αλλά και μπορεί ο "απλός" πολίτης να εκφράσει γνώμη.
Δεν μάς χρειάζεται δικηγόρος για τέτοια...
Λέω να ξεκινήσω να τό ψάχνω τό θέμα. Και εκεί θέλω την βοήθεια όλων σας: Να δούμε βήμα-βήμα τί θα θέλαμε να «λέει» το Σύνταγμά μας.

3 σχόλια:

Ναπoλέων είπε...

Στο πλευρό σου! Ξεκίνα το "εν καιρώ".

Κλαζoμένιoς είπε...

Ξέμεινες στους τίτλους...

Και τα περί νερού ήταν μέχρι χτές...
Πέρασε η «παγκόσμια ημέρα» του ΟΗΕ, εντάξει είμαστε με το νερό!
Έχουμε άφθονο πλέον!

Εγώ τό 'βγαλα το δικό μου ποστάκι. Εσύ θα τό κρατήσεις πολύ;;;

Ατρεύς είπε...

@ Κλαζομένιε,
ο αγώνας για το νερό είναι διαρκής... ΠΡΕΠΕΙ να είναι διαρκής!
«Για να γυρίσ' ο ήλιος...»