Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


4/9/08

Το ...διακύβευμα

Οι ...αρχαίοι ημών (σχεδόν) πρόγονοι είχαν την σοφή ρήση «λανθάνουσα γλώττα την αλήθειαν λέγει».
Τώρα με την αποκάλυψη των γελοίων μεθοδεύσεων της ΝΔ στη Βουλή, για να μην τυχόν φανεί ότι "σκαρίζουν πρόβατα απ' το μαντρί της", και την κατά κόρον χρήση του όρου «διακύβευμα» για να διακαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα[1] αποδεικνύεται για μιά ακόμα φορά το πώς βλέπουν το πολιτικό λειτούργημά τους μερικοί-μερικοί...

* Οι ...αρχαίοι ημών (περίπου) πρόγονοι, που δεν είχαν ακόμα εφεύρει την τράπουλα, ούτε το «Στοίχημα» ή το «Λόττο»..., έπαιζαν τον τζόγο τους με ζάρια {κάποιου είδους...} τα οποία, από το σχήμα τους τα ονόμαζαν κύβους.
Και «διακύβευμα» ήταν το αντικείμενο του τζόγου, το ποντάρισμα με την σημερινή ορολογία: Έβαζε καθένας τόσες δραχμές στο πινάκιον (πιάτο...), έριχναν τους κύβους κι όποιος κέρδιζε, έπαιρνε το περιεχόμενο του πινακίου. Το «διακύβευμα».
* Κατά την φρασεολογία του εκπρόσωπου της ΝΔ «διακύβευμα» ήταν το αντικείμενο της ψηφοφορίας στην Βουλή για τα άρθρα του Συντάγματος! Ένα παιχνίδι τζόγου λοιπόν η ίδια η ψηφοφορία... Εύγε κ. Ρουσσόπουλε! Τα ελληνικά σας και η απώλεια της ψυχραιμίας σας που σάς οδηγεί σε τέτοια αποκαλυπτικά λάθη, μάς βοηθούν πολύ να καταλάβουμε τί σόϊ κουμάσια είστε.
* Φυσικά και δεν είστε οι μόνοι! Κάθε άλλο μάλιστα! Είχε προηγηθεί το κουτσογιωργικό ΠΑΣΟΚ με τα ...ομοιόμορφα αλλ' όχι ομοιόχρωμα !!!!!!!!! ψηφοδέλτια κατά την ανάδειξη του κ. Σαρτζετάκη στην ΠτΔ εν έτει 1985.
* Πολλή δημοκρατία πλάκωσε, ώ συνέλληνες... Δεν αντέχω τόσο μεγάλη δόση... Και με το "κλασσικό" μου «ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ» θα φύγω... Λέω να πάω στη Χαβάη με την Λήδα... Κι ας μην μέ λένε Θωμά. Ή μπορεί να πάω και στη ζούγκλα με τον Ταρζάν... Καλά θά 'ναι κι εκεί...
--------
[1] Κάποτε θα θυμηθώ να σάς διηγηθώ το ανέκδοτο με τον "Βασιλέα-Ήλιο" και τον πρωθυπουργό του, για την δικαιολόγηση μιάς πράξης με δικαιολογία χειρότερη από την ίδια την πράξη.
Σε καμμιά εποχή θεματολογικής ξηρασίας θα σάς το παραθέσω.

2 σχόλια:

akrat είπε...

η πίττα... είναι μεγάλη η πίτα και τα λιγούρια μπόλικα....

Ατρεύς είπε...

Μαγειρική μεν η άποψις, αρίστη δέ...