Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


7/10/09

...«φλούδες» τα περί ΜΙΑΣ ψήφου;;;

Όχι! Όχι, καθόλου, δυστυχώς...
Με την, πρωτοφανή, μεγάλη διαφορά μεταξύ 1ου και 2ου κόμματος που σημειώθηκε στις εκλογές, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι ωχριούν οι απόψεις για τη μία ψήφο.
Αυτό όμως είναι λάθος. Τόσο το σύστημα Σκανδαλίδη, που ίσχυσε σ' αυτές τις εκλογές, όσο και στο σύστημα Παυλόπουλου, που, με τα σημερινά δεδομένα, θα ισχύσει στις επόμενες, είναι καλπονοθευτικά συστήματα, διαστεβλώνουν την ψήφο του λαού, την απόφασή του, ως συνόλου όχι ως πλειοψηφία απλώς... (να μην μάς κοροϊδεύουν με τέτοια...) πώς θέλει να κυβερνηθεί.

Τα περί ρόλου μιάς και μόνον ψήφου ισχύουν και θα ισχύουν όσο ισχύουν και τα καλπονοθευτικά εκλογικά συστήματα.

Καλές, πολύ καλές ήταν οι ιδέες που διατύπωσε αυτές τις μέρες ο πρωθυπουργός. Έστω κι αν δεν συμπεριέλαβε την αλλαγή του φαύλου εκλογικού συστήματος.
Αρκεί να γίνουν και πράξη...
Διότι έχουμε ακούσει ανάλογα και από άλλους. Πολλές φορές.
Που άλλα έλεγαν, άλλα έγραφαν στα κομματικά προγράμματα, κοροϊδεύοντάς μας, και άλλα έκαναν.

3 σχόλια:

ria είπε...

εγώ έχω μια απορία.
δεδομένου ότι μαθαίνουμε αρχές μέσα από την οικογένεια, ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού όταν συστάθηκε ειδικό δικαστήριο για τον ίδιο και μερικούς άλλους, δεν παρεβρεθει στο δικαστήριο και απαξίωσε τους θεσμούς του κράτους. πως εγώ θα είμαι βέβαιη ότι ο σημερινός πρωθυπουργός γιος του πατέρα του, θα σεβαστεί τους θεσμούς??????

akrat είπε...

καλημέρα
ουφ ουφ ουφ

Ατρεύς είπε...

@ Ria cara,
δεν μπορώ να σού εγγυηθώ ότι ο Γ.Α.Π. (πρώην Γιωργάκης κατά τα παπαγαλάκια του γνωστού συγκροτήματαος που ήθελαν τον Βαγγέλη...) θα σεβαστεί τους θεσμούς ή ότι άλλο, όμως το ότι ο "χαρισματικός" δεν πήγε στο Ειδ. Δικ. δεν ήταν ένδειξη ασέβειας: Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να μην παραστεί στη δίκη του.

Ένδειξη ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ασέβειας ήταν κατά την γνώμη μου το διαβόητο «δάνειο χωρίς χρονοδιάγραμμα επιστροφής» μέσω του οποίου αγόρασε το ...«κωλόσπιτο» της Εκάλης για την καλή του.

Ένας από τους τότε δανειστές ή «δανειστές» του, και προφανώς συμμέτοχος στην τότε ασέβεια, ήταν και ο σημερινός ΠτΔ κ. Παπούλιας, τον οποίο όμως ο σεμνοταπεινός πρώην πρωθυπουργός μας πρότεινε και ψήφισε μαζί με τον ...συνέταιρό του στην εναλλαγή στην εξουσία, το ΠΑΣΟΚ!

Μην τα χαλάμε. Η αλήθεια να λέγεται!


@ Akrat caro,
καλή βδομάδα σου (και μας) αλλά δεν κατάλαβα από τί ξεφουσκώνεις.
Κάντο λιανά, please...