Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


31/12/10

Το φαινόμενο...
πάγκαλος κοπρίτης

Όλοι οι ζωόφιλοι ξέρουν πως υπάρχουν κοπρίτες πολλών ειδών και διαβαθμίσεων. Υπάρχουν οι πολύ κακοί κοπρίτες, οι κακοί κοπρίτες, οι σχεδόν κακοί κοπρίτες, οι σχεδόν καλοί κοπρίτες, οι καλοί κοπρίτες και οι πολύ καλοί κοπρίτες.
Τό ότι υπάρχει  και το είδος "πάγκαλος κοπρίτης" εγώ τουλάχιστον δεν τό ήξερα μέχρι χτές. Μόλις τό έμαθα και απόρησα, κατάφυγα σε παλιό στέλεχος του "Παρατηρητή της Ηπείρου", που συμμετέχει και στον νέο, τον ηλεκτρονικό, γνωστό για τα φιλοζωϊκά του αισθήματα και αφανή, λέγεται, τροφοδότη της ειδικής ζωοφιλικής σελίδας της "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ" «4 πόδια και ουρά». Και νά τί μού εξήγησε.
Πάγκαλος κοπρίτης είναι ένας κοπρίτης που με το γλείψιμο έχει καταφέρει να αναλάβει πολλά καθήκοντα και να τά έχει κάνει μαντάρα σε όλα.
Τόν βάζουνε να κοιμηθεί π.χ. κι αυτός γαυγίζει, τόν βάζουνε να φυλάει τα πρόβατα κι αυτός τα ρίχνει στο στόμα του λύκου, τόν βάζουνε να ορμάει στους κλέφτες κι αυτός ορμάει στους νοικοκύρηδες...
Ξέρω έναν τέτοιον που επί 29 χρόνια τέτοιος πάγκαλος κοπρίτης είναι και δεν έχει ψοφήσει ακόμα. Τόν τρέφει φαίνεται το πολύ γλείψιμο ή τό πολύ γαύγισμα ή, το πιθανότερο, και τα δυό.

3 σχόλια:

ria είπε...

Καλή χρονιά με υγεία και ευημερία.
Με αγάπη και κατανόηση.
Με υπομονή και επιμονή.
Μα πάνω απ’ όλα με ανθρωπιά.

Χαρούμενο το 2011!!!

akrat είπε...

έλαααααα

καλή χρονιά...

ήταν και στην παράγκα κάποτε ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

είναι καλόψυχος.... χαχαχα

Ατρεύς είπε...

Kαλή Χρονιά και σε σάς, φίλοι μου!

Αλλά Ακράτ, μην μού λες να μην τα βάζω με τον Κοπρίτη Πάγκαλο διότι οι ΑΤΡ-είδες ήταν πάντα ΑΤΡ-όμητοι!