Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


3/4/11

Standard, Fitch, Moodies
Αλλοιώς: το τριο-Κατάρα....

Παράφραση του (γλυκύτατου) "Τρίο Γκιτάρα" που οι παλιότεροι θα θυμούνται τραγούδια τους από το ραδιόφωνο και οι νεώτεροι βλέπουν ίσως σε παλιά ελληνικά έργα, τα οποία μεταδίδουν τα «κανάλια» κάθε τόσο για να παραγεμίσουν τό πρόγραμμά τους, όταν τούς τελειώνουν τα σκουπιδοριάλιτυ ή άλλες παραπλήσιες απορριμματοφόρες εκπομπές "λάϊφ-στάϊλ"...
Θα έχετε ακούσει πως γίνονταν το κόλπο με τα οικονομικά παπαγαλάκια την εποχή της μεγάλης φούσκας-ληστείας στο ελληνικό Χ.Α.Κ.Α. (Χρηματιστήριο Απομύζησης Κορόϊδων Αθηνών) και ...πάσης Ελλάδας μέσω τοπικών χρηματιστηριακών γραφείων με τα οποία είχε γεμίσει ο τόπος. Θα τό έχετε ακούσει... αν δεν είστε από τους «τυχερούς» που μπήκαν στην φάκα, οπότε θα τό έχετε νοιώσει καλά στο πετσί σας.
Ξεκινούσε μιά ή περισσότερες «οικονομικές» φυλλάδες να δημοσιεύουν πληροφορίες ότι η τάδε "εισηγμένη" είχε πολύ καλές προοπτικές και μπλα-μπλα-μπλα... Οπότε η τιμή τους ανέβαινε, πολλές φορές κατακόρυφα. Το ανάλογο όπως με τα «σίγουρα» άλογα στον Ιππόδρομο...
Κάποια κορόϊδα, μιλημένα ίσως και από «χρηματιστές» "εμπιστευτικά", πήγαιναν κι αγόραζαν τις μετοχές της από τα λαμόγια που τίς είχαν προαγοράσει. Ο Παπαντωνίου έλεγε πως ο γενικός δείχτης θα ανεβεί πάνω από τις 7.000 μονάδες.
Περνούσε λίγος καιρός και γίνονταν "αποκαλύψεις", οπότε η τιμή των μετοχών κατέρρεε. Τα λαμόγια σώρρευαν τα κέρδη τους, τα κορόϊδα έκλαιγαν τα λεφτά τους, ο Σημίτης έκανε γενικώς τον ...κινέζο και στο τέλος είπε ...«ας πρόσεχαν»... Βρώμικο ρόλο έπαιξε και η Δ.Ε.Κ.Α. (Δημόσια Επιχείρηση Κινητών Αξιών) ιδρυθείσα «επί τούτου» η οποία "στήριζε" τις τιμές των μετοχών μέχρι να ολοκληρώσουν τα λαμόγια την καταλήστευση των κορόϊδων.
Τώρα ο δείκτης είναι κάπου στις χίλιες, χίλιες-κάτι μονάδες νομίζω.
Βάλτε τώρα:
Όπου παπαγαλάκια ---> ---> Standard, Fitch ή Moodies
Όπου Χ.Α.Κ.Α. ---> ---> ΔΝΤ (Διεθνές ΝεκροΤομείο)
Όπου λαμόγια ---> ---> οι ...«Αγορές»
Όπου κορόϊδα ---> ---> Έλληνες, Ιρλανδοί, Πορτογάλοι(*)
Όπου Δ.Ε.Κ.Α. ---> ---> ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα)
Όπου Παπαντωνίου ---> ---> Παπακωνσταντίνου
Όπου Σημίτης ---> ---> Γιωργάκης
και θα κατανοήσετε απολύτως πώς δουλεύει ο ακριδικός καπιταλισμός και πώς μάς οδήγησε (όχι μόνον την Ελλάδα... περιμένετε και θα δείτε...) στην εξαθλίωση.
------------------------
(*) Μην βάλετε τους ΙΣΛΑΝΔΟΥΣ. 
Αυτή η ...σέχτα των Βίκιγκς έστειλε στο διάολο το ΔΝΤ, άφησε να πτωχεύσουν οι Τράπεζές της, φυλάκισε τον πρώην πρωθυπουργό της και κάμποσους υπουργούς, πήρε το πράμμα στα χέρια της και πάει μιά χαρούλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: