Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


12/7/11

Απέδωσε! η επιστημονική
μέθοδος εξαθλίωσης

Η επιστημονική μέθοδος εξαφάνισης των ελλειμμάτων, καλοπληρωμής των τοκογλύφων, δημιουργίας πρωτογενούς πλεονάσματος, αποφυγής της χρεωκοπίας κλπ, που εφαρμόζει η ΙΣΧΥΡΗ(*) κυβέρνησή μας εδώ και ενάμισυ χρόνο, με άγρια περικοπή μισθών-συντάξεων, καταστροφή του ασφαλιστικού συστήματος, βάναυσο χαράτσωμα των πιο αδύναμων με τερατώδη αύξηση των έμμεσων φόρων και τελών κλπ κλπ κλπ, απέδωσε τα μέγιστα! Προχωράει με ταχύτατο ρυθμό η εξαθλίωση μεγάλου, του συντριπτικά μεγαλύτερου, τμήματος των ελλήνων και έτσι η κυβέρνησή μας θεωρεί πιθανώτερο να δεχθούν το fast-track ξεπούλημα γής και πόρων χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις.
Πλήρης επιτυχία!
Κατά τα άλλα... το πρώτο εξάμηνο 2011:
- Τα έσοδα ήταν κατά τριάμισυ δισ. ευρά λιγότερα ("στρογγυλά" νούμερα).
- Οι δαπάνες κατά ενάμισυ δισ. περισσότερες
- Το έλλειμμα μεγάλωσε (μόνον...) κατά κάπου 3 δισ....
- ...διότι περικόπηκαν -κόπηκαν στη μέση!- οι ΔΗΜΟΣΙΕΣ επενδύσεις, μειώθηκαν κατά κάπου δύο δισ., όπως διέταξαν οι ...φριντμανικοί οικονομολόγοι (οι λεγόμενοι "Παιδιά του Σικάγου"), οι οποίοι ως γνωστόν μισούν κάθε τι δημόσιο, διότι εμποδίζει την «ανάπτυξη», εμποδίζει να γίνουν οι πάμπλουτοι ...παμπλουτότεροι με ταχείς (fast) ρυθμούς.
Ποιός τα πέτυχε όλα αυτά;;;
Μα φυσικά ο «δικός μας» επιστήμονας σούπερ οικονομολόγος (με σπουδές στο London School of Economics και μετά στις ΗΠΑ), πρωτανηψιός του παλιού κοζανίτη υπουργού Παπακωνσταντίνου, σούπερ οικονομολόγος που ήταν σύμβουλος του Σημίτη από το 1998 και μετέπειτα -την εποχή της μέγιστης απάτης του Χρηματιστήριου δηλαδή...- και βέβαια συνέχισε ως σύμβουλος του G.A.P. και υπουργός Οικονομικών μέχρι πριν τρεις βδομάδες.
Απολαύστε το ...υπομειδίαμά του.
 Για να είμαστε όμως δίκαιοι πρέπει να τού αναγνωρίσουμε μιά επιτυχία, που μάς συμφέρει: Τα θανατηφόρα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα μειώθηκαν στο ίδιο διάστημα κατά 36,6%!!! 
Λόγω μείωσης της κυκλοφορίας βέβαια...
Τώρα ως υπουργός ...περιβάλλοντος προώθησε την κατάργηση κάθε ελέγχου στους «επενδυτές» που θέλουν να χτίσουν όπου τούς καπνίζει, αποκλείοντας παραλίες κλπ και έτσι θα διευκολυνθεί τα μέγιστα η «ανάπτυξη», ώστε να περάσει η Ελλάδα σε πλήρες καθεστώς "μπανανίας" και οι έλληνες να αποχτήσουν την ιδιότητα του ευτυχισμένου δουλοπάροικου.
Θα προλάβει να ολοκληρώσει το «έργο του»;
Νομίζω πως όχι, εάν βέβαια αληθεύει η πληροφορία ότι τα ελικόπτερα (για όλους τους...) έχουν συνέχεια τις μηχανές αναμμένες...
= = = = = = = = = = = = = = = = =
(*) Ως γνωστόν «ΙΣΧΥΡΕΣ» κυβερνήσεις παράγουν τα φαύλα-καλπονοθευτικά εκλογικά συστήματα της Ενισχυμένης ΔΥΣαναλογικής που οι «λόχοι» βουλευτών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν, εναλλάξ, κάθε τόσο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: