Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


11/5/12

Αντιφαρμακειακός Πάγκαλος

1. Για τον Θόδωρο Πάγκαλο δεν τρέφω καμμιά εκτίμηση. Όχι τόσο για τις απίθανες -και συνήθως ΚΑΙ προκλητικές ΚΑΙ θρασείες- κοτσάνες, τις οποίες μετά «μαζεύει» διότι ...ερμηνεύτηκαν λάθος από τα ΜΜΕ. Αλλά κυρίως γιατί αποδείχτηκε απόλυτα ανίκανος για και απόλυτα αποτυχημένος σε κάθε υπουργείο που ανάλαβε επανειλημμένα από το 1981. Το υφυπουργείο Εμπορίου τότε.
Το γιατί, παραταύτα, έπαιρνε αυτές τις θέσεις μπορεί να αποδοθεί είτε στο ότι τα υπόλοιπα κομματικά ...«στελέχια» ήταν χειρότερα από αυτόν είτε στο ότι «είχε ράμματα για την γούνα διαφόρων» είτε γιατί ήταν καλός σφογγοκωλάριος των διαδοχικών πρωθυπουργών είτε -το και πιθανώτερο- σε συνδυασμό των τριών.
2. Τυχαίνει να μην έχω κάποιον φαρμακοποιό φίλο ούτε κανέναν συγγενή μέχρι ...έκτου βαθμού εξ αίματος ή εξ αγχιστείας με αυτό το επάγγελμα. Ή λειτούργημα, αν θέλετε.
3. Για κάποιους λόγους αναγόμενους στην προσωπική μου φιλοσοφία και στάση στη ζωή είμαι "αντιφαρμακικός", δηλαδή πολύ κακός πελάτης των φαρμακείων. Φάρμακα παίρνω μόνον αν μού το πει γιατρός και μόνον αφού μού εξηγήσει με επάρκεια το ΓΙΑΤΙ πρέπει να τα πάρω αλλά και μόνον αν η εξήγησή του εντάσσεται στη δικιά μου νοοτροπία!
Για να το κάνω ξεκάθαρο αυτό σάς λέω ότι από μια (μικρή...) ηλικία και μετά δεν έχω πάρει ποτέ κάποιο παυσίπονο ή αναλγητικό, έστω κι αν το συνέστησε γιατρός.
4. Όσες φορές χρειάστηκε να πάω να πάρω ένα φάρμακο για μιά ξαφνική, νυχτερινή ας πούμε, ανάγκη κάποιου δικού μου προσώπου, δεν βρήκα καμμιά απολύτως δυσκολία να εντοπίσω το φαρμακείο που ήταν ανοιχτό στη γειτονιά μου εκείνη τη στιγμή.

Έ! λοιπόν «μού γύρισε το στομάχι» από αηδία ακούγοντας σήμερα το πρω'ί' στην ΝΕΤ τον Πάγκαλο να φέρνει ως παράδειγμα για την κακοδαιμονία της Ελλάδας το ότι ΟΛΑ τα φαρμακεία δεν είναι ανοιχτά ΟΛΟ το 24ωρο!!!
Πασσάροντας μάλιστα το απίθανο -και ΧΟΝΤΡΟ όσο ο ίδιος...- ψέμμα πως έτσι γίνεται σε ΟΛΟΝ τον κόσμο!!!
Έ! «άντε» εκεί που πρέπει να «άντε» κύριε Πάγκαλε!

Μού έμεινε μιά πίκρα όμως που το φίλτατο «δίδυμο» της "Πρωϊνής Ενημέρωσης" της ΝΕΤ {Κ. Αρβανίτης - Μ. Κατσίμη} δεν έθεσαν σε αμφισβήτηση αυτή την ασχήμια του Πάγκαλου.
Φοβήθηκαν μήπως μιά (προκλητική και θρασεία) επίθεσή του;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: