Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


31/1/10

Τα τρακτέρ κι εμείς

«Τί ζητούν οι Βούλγαροι στη Μακεδονία;
Τί ζητούν οι βάρβαροι και κλείνουν τας οδούς;»

[στρατιωτικόν εμβατήριον]

1. Αυτό κι αν δεν είναι για το "Guiness Book of Records": Ο πρωθυπουργός μας στο εξωτερικό και ο ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ πρωθυπουργός στα σύνορά μας να διαπραγματεύεται με τους ΕΛΛΗΝΕΣ αγρότες να ξεμπλοκάρουν τους δρόμους.
Αν δεν μέ απατά η μνήμη ο Γ.Α.Π. δεν έχει πάει φαντάρος, άρα δεν έχει ποτέ τραγουδήσει το παραπάνω άσμα. Εθνική συμφορά!
2. Τί ζητούν οι αγρότες; Μα "Κοινωνικό Μισθό" ζητούν, δίκαια κατ' εμέ. Και όχι μόνον για τους αγρότες, φυσικά, Κοινωνικός Μισθός, για όλους. Όσο γρηγορότερα τό καταλάβουμε, τόσο καλλίτερα.
3. Το τί ακούγεται αυτές τις μέρες στα Μέσα Μαλάκυνσης Εγκεφάλου, δεν έχει προηγούμενο! Ούτε επόμενο θα έχει... Αν και ποτέ δεν ξέρεις στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.
Αυτό που δεν ακούστηκε μόνον είναι να φυτέψουμε παντού ...φαιδρές πορτοκαλιές. Και λεμονιές, μανταρινιές, ...γκρεϊπφρουτιές. Αν και κάτι πήρε το μάτι μου σε κρατικό κανάλι για κάτι καπνοχώραφα και καπνοϋπόστεγα που έγιναν φυτείες από ροδιές. Που κάνουν ρόϊδα δηλαδή... Όχι ροδιές που κάνουν τα τρακτέρ...
4. Αν τυχόν τα τρακτέρ, εκτός από καλοριφέρ στο κουβούκλιο, έχουν και ...αρκουδίσιον, κλάψε με, μάνα, κλάψε με: Τα μπλόκα θα κρατήσουν ώς και τον Αύγουστο...
5. Τώρα για αυτό που λέγεται ότι οι επιδοτήσεις, τόσα χρόνια, δεν πήγαν σε αναδιάρθρωση καλλιεργειών, που προορίζονταν, αλλά στα σκυλάδικα της Λάρισας, τί να σάς πώ... Μπορεί να έχει και δόση αλήθειας. Ισχύει άλλωστε πάντα το αρχαίο: «Το φυλάξαι τ' αγαθά, χαλεπώτερον του κτήσασθαι».

Καλό μήνα, μπρέ!
Όπως και νά 'χει...

1 σχόλιο:

akrat είπε...

καλό μήνα βρε