Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


23/2/10

♪ «τούς πήρε το ποτάμι,
τούς πήρ' ο ποταμός...» ♫

♬ «σβήσε τα φράγματα,
σβήστα Μπιρμπίλω μ',
κι μ' έφαγ' ο καϋμός»♪

. . . . . . . . . .
«Κατόπιν αυτών, το ΣτΕ αφού στάθμισε το δημόσιο συμφέρον και την οικονομική βλάβη που επικαλείται το Δημόσιο και η ΔΕΗ ότι θα υποστούν από την διακοπή των εργασιών, έκανε δεκτή την αίτηση της WWF Ελλάς και αποφάσισε: α) «την άμεση διακοπή όλων των εργασιών που διενεργούνται και αποσκοπούν, αμέσως ή εμμέσως, στην κατασκευή του έργου της εκτροπής, καθώς και την αποχή από κάθε υλική ενέργεια που κατατείνει στην ολοκλήρωση και λειτουργία των έργων που συνδέονται με το επίμαχο εγχείρημα της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου ποταμού και β) τη μη λειτουργία όσων εκ των έργων χρήσης και αξιοποίησης υδάτων έχουν ήδη ολοκληρωθεί».
. . . . . . . . . .
και για όσους ενδιαφέρονται και για λεπτομέρειες και τεχνικά στοιχεία, παραθέτω ένα σχόλιο που «ψάρεψα» σε ανάλογο άρθρο του tvxs.gr :
Αγαπητέ ............. ,
επειδή πέρασα δέκα μέρες στην περιοχή Μεσοχώρας-Συκιάς τον περασμένο Αύγουστο και τό 'ψαξα καλά το θέμα από τεχνική κυρίως άποψη (...αρχαίος Π.Μ. είμαι), μπορώ να προσφέρω μερικά στοιχεία:
1. Το φράγμα της Μεσοχώρας είναι έργο "κεφαλής" για το παρακάτω φράγμα της Συκιάς, όπου σχεδιάζονταν να γίνει η διαβόητη εκτροπή του Αχελώου. Χωρίς αυτό η εκτροπή θά 'ταν ...κουτσή κι ανούσια. Ονομάστηκε «υδροηλεκτρικό» ως στάχτη στα μάτια. Έγινε βέβαια και σχετική σήραγγα προς ένα Υ/Η εργοστάσιο, ολίγον της πλάκας, για να μασκαρέψει το όλο θέμα.
Η καλλίτερη απόδειξη για τα παραπάνω είναι ότι το στόμιο της σήραγγας {έχω φωτογραφίες} έχει κατασκευαστεί πολύ ψηλά, πολύ κοντά στη στέψη. Δεν φαίνεται στη φωτογραφία του tvxs αλλά βρίσκεται αριστερότερα, στο ύψος της βάσης των λέξεων «ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ»!!!
Αν αναλογιστεί κανείς ότι η στάθμη του υπερχειλιστή {δεν φαίνεται ούτε αυτός, βρίσκεται δεξιότερα} είναι στο ύψος της βάσης της λέξης «ΟΧΙ», αντιλαμβάνεται αμέσως για το πόσο λίγο νερό θα χρησιμοποιεί το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο.
Το πολύ νερό, από τον εκκενωτή, ο οποίος βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο κάπου 175 μ. από τη στέψη, προορίζεται για το φράγμα της Συκιάς και την εκτροπή, όχι για παραγωγή ηλ. ενέργειας.
2. Η ιστορία με το θεσσαλικό βαμβάκι είναι μια τραγική από πολλές απόψεις ιστορία.
Ήδη από το 1960 {παρακαλώ!!!} υπάρχουν δύο σημαντικές μελέτες, μία ελληνική και μιά ξένη, που τίς είχε αναθέσει και πληρώσει η ίδια η κυβέρνηση της ΕΡΕ, οι οποίες -ανεξάρτητα- καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα-πρόταση: ΔΕΝ πρέπει να εισαχθεί η καλλιέργεια βαμβακιού στον θεσσαλικό κάμπο, διότι ΔΕΝ επαρκούν οι ελληνικοί υδάτινοι πόροι για τις ανάγκες του υδροβόρου αυτού φυτού!!!
Όμως ο ...«εθνάρχης» προχώρησε στην εισαγωγή του, διότι έτσι τού γούσταρε...
Όπως πρίν εφτά χρόνια, ως υπουργός Δημ. Έργων του «ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ» τότε, είχε ξηλώσει τις γραμμές του τράμ στην Αθήνα. Διότι έτσι τού γούσταρε...
3. Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή: Στέγνωμα του Πηνειού, απειράριθμες γεωτρήσεις, υφαλμύρωση. Πτώση της παραγωγής και της ποιότητας. Πτώση της τιμής διάθεσης, σπατάλη κοινοτικών πόρων και επιδοτήσεων.
4. Και νά τό Κιλελέρ!!! Ο ...«χαρισματικός», στη βόλτα του από κεί, υποσχέθηκε την εκτροπή του Αχελώου για να ξεδιψάσει ο κάμπος.
Και μάζεψε αρκετά ψηφαλάκια βέβαια, για δεύτερη φορά.
5. Από τότε και μετά... ο πολιτικαντισμός, του πολιτικαντισμού, τον πολιτικαντισμόν, ώ! ...Σουφλιά! {ένα έτος πιό κάτω από μένα στο Πολυτεχνείο, τον θυμάμαι - παιδί της ΕΚΟΦ... Ίσως γιαυτό κουφάθηκε και ...μάς κούφανε}
6. Ευτυχώς κρατάει ...άμυνα το ΣτΕ. Κι οι υπέροχοι Μεσοχωρίτες. Αλλά και άλλοι πολλοί μαζί τους. Και αρκετοί Θεσσαλοί, παρακαλώ. Που βλέπουν και λίγο πέρα από τη μύτη τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: