Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


23/7/11

Από τον γύψο στη ...χημειοθεραπεία

Σαν σήμερα πριν 37 χρόνια κατέρρευσε η δικτατορία του ανεγκέφαλου Ιωαννίδη μετά την αφορφή που έδωσε στους τούρκους να εισβάλουν και να καταλάβουν την μισή Κύπρο. Δικτατορία του Ιωαννίδη ο οποίος είχε ανατρέψει την δικτατορία του παρανοϊκού(*) Παπαδόπουλου, που, κατά πως έλεγε ο ίδιος δημόσια, είχε βάλει την Ελλάδα στον ...γύψο για να τήν ...θεραπεύσει.
Πριν λίγες μέρες είχαμε στην χώρα μας την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. Της μεγάλης μας ...φίλης χώρας, η οποία με συμπάθεια είχε δει τον ...γύψο, όπως άλλωστε έβλεπε -και πριν και μετά...- και πολλούς άλλους ...γύψους στην Οικουμένη. Μερικούς από τους οποίους είχε βοηθήσει ενεργά και η ίδια να στηθούν.
Είχαμε εδώ την κα Κλίντον. Η οποία ...προσφυέστατα (που διάολο τούς βρίσκουν...) παρομοίωσε την προσφυγή μας στο ΔΝΤ και την υπαγορευμένη απ' αυτό διάλυση και των τελευταίων ιχνών του κοινωνικού κράτους και των δικαιωμάτων της εργασίας με ...χημειοθεραπεία καρκινοπαθούς.
Την ωραία αυτή παρομοίωση μάλιστα τήν επανέλαβε χτες και ο συμπαθέστατος κ. Μπαρόζο, ο αποτυχημένος πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, ο οποίος -ακριβώς γι' αυτό!- έχει τοποθετηθεί στην κεφαλή της "Κομισσιόν", της Επιτροπής της Ε.Ε.
Ακολουθώντας αυτήν την ...ιατρική μεθοδολογία προτείνω να πούμε ξεκάθαρα σε όλους αυτούς πως ο εγκλεισμός τους σε τρελλάδικο και τους ίδιους θα βοηθούσε να ηρεμήσουν και εμάς θα απάλλασε από την παρουσία τους στα δημόσια πράγματα, εξέλιξη η οποία θα μάς ηρεμούσε πάραπολύ, αφάνταστα πολύ.
Είναι η μόνη ιατρικώς ορθή λύση κατά την άποψή μου.
------------------------
(*) όσοι τυχόν έχουν αντιρρήσεις για αυτόν τον -βαρύ σίγουρα...- χαρρακτηρισμό, ας καθίσουν να διαβάσουν δυό-τρεις σελίδες από το ...πεντάτομο βιβλίο "Το Πιστεύω μας", στο οποίο αποθησαυρίστηκαν όλοι οι λόγοι που εκφώνησε ο αρχιπραξικοπηματίας.

4 σχόλια:

ria είπε...

και με αυτή τη χημειοθεραπεία, δε σώζεσαι φίλε μου!

...Ατακαδόρ είπε...

Ρία μου, ιστορία μου...,
και ποιός σού είπε καλή μου, ότι να μάς σώσουν πάνε;;;
Ο ...ειλικρινέστατος, ευφραδής, αλαζών και πολιτικά ανέντιμος Βαγγ-Βεν. τό είπε άλλωστε ξεκάθαρα:
«Θωρακίζονται οι Τράπεζες»!

Από την άλλη μεριά η χρεωκοπία -που απεφεύχθη, λένε- θα είχε ως άμεση συνέπεια το ...Γουδί(*).
Αυτό ΣΙΓΟΥΡΑ τό γλίτωσε, προς το παρόν, ο ΓΑΠ.
- - - - - - - - - -
(*) «Γουδί» ως γνωστόν είναι η πιο καθαρή και αποτελεσματική εκδοχή του «θα μάς πάρουν με τις πέτρες», που είπε ο ΓΑΠ...

akrat είπε...

είναι τρομερές οι αντιφάσεις... ότι και να κάνουν όσες χημειοθεραπείες χειρουργία κλπ.... το ευρώ θα διαλυθεί κάποτε...

Ατρεύς είπε...

Δεν συμφωνώ με κανέναν σας!

Δικιά μου είναι η γνώμη, ό,τι θέλω τήν κάνω!

Άσε που και ως αρχηγός κόμματος, πρέπει να κρατάω και αποστάσεις, ένα κάποιο "τουπέ", από πιθανά μέλη-ψηφοφόρους!