Λανθάνουσα γλώσσα...

«Τέτοιους πολιτικούς είχαμε δυστυχώς πολλούς στη χώρα μας, γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

...Επωνύμου του Έλληνος, πασοκαρχηγού


16/6/12

Ξεβρακώνονται οι "μνημονιακοί":
Τα μαζεύει και φεύγει η Καρφούρ

Τόσο οι ...μεταλλαχθέντες σε νεοσυντηρητικούς «εραστές» των Αγορών ΠΑΣΟΚοι ...σοσιαλιστές, όσο και οι «βέροι» νεοσυντηρητικοί της ΝουΔού, ΚΑΙ προσωπικά μέσω των Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Σαμαρά, Χατζηδάκη και των λοιπών "αστέρων" ΚΑΙ μέσω των εξωνημένων ΜΜΕ μάς έχουν κάνει ...πλύση εγκεφάλου με την «ανταγωνιστικότητα».
Πλύση εγκεφάλου ότι δήθεν πρέπει οι εργαζόμενοι να παίρνουν μισθούς πείνας και να "ξηλωθεί" το ασφαλιστικό σύστημα, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο το "εργασιακό κόστος", να γίνει η χώρα μας «ελκυστική» στους "επενδυτές", να φέρουν τα λεφτά τους, να κάνουν επιχειρήσεις εδώ, να βρεί δουλειά ο κοσμάκης και μπλα-μπλα-μπλά...
Και οι ...περιθωριακοί που έλεγαν ότι αυτά είναι μπούρδες, ότι εξαθλιώνοντας μεγάλο μέρος του πληθυσμού, μειώνοντας την αγοραστική τους δύναμη, κάνοντας "εσωτερική υποτίμηση", προκαλείς ύφεση με εντελώς αντίθετα αποτελέσματα, καταγγέλλονταν από τους παραπάνω ...σωτήρες μας ως λαϊκιστές, ως άσχετοι στην ...υψηλή Οικονομική Επιστήμη, ως "τζάμπα μάγκες" και ένα σωρό άλλα υποτιμητικά.
Ανακοινώθηκε ότι η Καρφούρ (±Μαρινόπουλος κλπ) μαζεύει τα μπογαλάκια της και φεύγει από την Ελλάδα. ΤΩΡΑ φεύγει! Τώρα που οι μισθοί έχουν πέσει στο μισό (και των νέων ακόμα χαμηλότερα), τώρα που έχει διαλυθεί κάθε εργατική προστασία και δικαίωμα, τώρα που οι εργαζόμενοι είναι στο έλεος των μεγαλοκαρχαριών μέσω των "ατομικών συμβάσεων"...
Απλός και προφανής ο λόγος: Οι κακοπληρωμένοι έλληνες έκοψαν πρώτα τις αγορές ειδών διαρκείας (ρούχα-παπούτσια κλπ) και όταν ούτε με αυτές τις περικοπές δεν τα έβγαζαν πέρα με την φοροεπιδρομή των ...σωτήρων μας, περιώρισαν και τις αγορές των τροφίμων.
Κι έτσι βέβαια μειώθηκαν και τα κέρδη της Καρφούρ...
Οπότε γιατί να κάτσει στην Ελλάδα;;; Από ...φιλοπατρία;;;

Χειρότερο "ξεβράκωμα" των υποστηρικτών και "προαγωγών" της λιτότητας (λέγε με: της εξαθλίωσης) των λαών δεν θα μπορούσε να υπάρξει.
Ξεβράκωμα-αποκάλυψη ότι αλλού το πάνε. Αλλού πέρα από τα κάποια άμεσα κέρδη από την απομύζηση των εργαζόμενων!
Το πάνε, όπως κι εγώ κι άλλοι έχουν γράψει επανειλημμένα, στην απόχτηση "μπιρ-παρά" όσων δεν μπορούν να παράξουν στα εργοστάσιά τους (κλίμα, γή, φυσικοί πόροι των πτωχευμένων χωρών), απόχτηση που διευκολύνεται τα μέγιστα με την εξαθλίωση των λαών τους και την παρεπόμενη μείωση της αντίστασής τους στο ξεπούλημα.

2 σχόλια:

Νινή Ζ. είπε...

Δηλαδή εγώ τώρα από πού θα ψωνίζω;;;

Από τον Βερόπουλο;;;

Που κάποιες κακές γλώσσες λένε ότι είναι κομματική επιχείρηση του ΚΚΕ;;;

Ή μήπως από τα "λίντλ" για να στέλνω λεφτά στους τεντέσκους και να μάς βρίζουν από πάνω;;;

Ποιός μένει μετά;;; Ο Βασιλόπουλος;;;
Δεν έχει πουληθεί "κάπου" αυτός ακόμα;;;

Ποιός άλλος;;; Ο Σκλαβενίτης;;; Που κάποιες κακές γλώσσες λένε ότι ...χούντιζε και χουντίζει ακόμα;;;

akrat είπε...

έφυγε το καλό το σουπερ μάρκετ


αχ παναγιά μου τι θα κάμνω....